Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ari Armaturen Buhar Kapanı İzleme Teknolojileri

Ari Armaturen Buhar Kapanı İzleme Teknolojileri

  • 20.12.2013
  • 12551 Okunma

Ari Armaturen’in patentli CONA Control test sistemi, tüm Ari Armaturen buhar kapanları için enerji tasarrufu sağlıyor. CONA® System kullanılarak tesislerdeki binlerce buhar kapanı üç saniye içinde tek tek test edilebiliyor.

Ari Armaturen’in patentli CONA Control test sistemi, tüm Ari Armaturen buhar kapanları için enerji tasarrufu sağlıyor. CONA® System kullanılarak tesislerdeki binlerce buhar kapanı üç saniye içinde tek tek test edilebiliyor.Ari Armaturen Control Test Sistemi

ASI üzerine kurulu CONA Control test sistemi, bir Profibus/Fieldbus/Ethernet ağı içine bağlanabiliyor ve Ari Armaturen tarafından müşterilere fayda sağlaması adına sunuluyor. Sistemin diğer faydaları arasında, kullanıcıların değerli zamanını harcamadan büyük tesislerde bile tek tek arızalı buhar kapanlarının seçilerek değiştirilmesi bulunuyor. Çünkü buhar kapanları tek tek ve sürekli olarak izleniyor. CONA® Control’un Profibus’a veya diğer daha yüksek-seviye bus (veriyolu) sistemlere bağlanması sayesinde, saniyeler içinde buhar kapanları test edilebiliyor ve algılanmayan arızalar sayesinde gereksiz enerji kayıplarının önüne geçilebiliyor.

Buhar kapanlarının sürekli olarak çalışması gerektiği için, arızaların erken algılanması tesisteki enerji kayıplarını önlemek için büyük önem teşkil ediyor. Yaygın sistemlerin aksine CONA® Control, kondensin iletkenliğini değil, sıcaklığını ölçüyor. Oysa geçmişte sensörler, tortular nedeniyle sıklıkla verimli çalışamıyordu. Ari Armaturen tarafından patentli olarak sunulan eşsiz teknoloji “Kalorimetrik Test Tekniği”, mükemmel işleyişi her zaman garanti ediyor. Eğer kullanıcı tarafından önceden ayarlanmış bir değişken sıcaklığı aralığı aşılmışsa, sistem sabit bir buhar kaçağını rapor ediyor ve tıkanmış buhar kapanı gibi bir alt-aralık yorumlanıyor.

Bu teknolojinin arkasında şu sır yatıyor; eğer sabit bir buhar kaçağı oluşursa, özel bir test odasında buhar kapanı içindeki kondens aşağı doğru itiliyor. Sonuç olarak sıcak buhar içine daldırılmış sensörler ve artan sıcaklık farkı nedeniyle hata rapolanıyor. Bir buhar kapanı tıkanmışsa, kondens içeride daha uzun süre bulunur ve sonunda soğur. Eğer sıcaklık örneğin 100°C’nin altına düşerse, sensör bir arıza olduğunu gösterir.

CONA® Control bir sensör içerir ve buhar kapanına direkt veya ayrı bir sensör odası olarak bağlıdır. Her sensör yerel ekran ile bir amplifikatör içerir. Tüm sistem, ASI bus (veriyolu) üzerine kuruludur. Amplifikatör içindeki ASI PC tablası, bir veriyolu bağlayıcı vasıtasıyla tüm popüler veriyolu sistemlerine; Profibus, Fieldbus, Ethernet, vb. veri değiş tokuşuna izin verir.

Ari Armaturen Control Test Sistemi 2

Sistemin ASI veriyolu üzerine kurulu olması gerçeği ek olarak arıza raporlama hızını arttırır. Büyük tesislerde bile, her buhar kapanının tek tek ve sürekli izlenmesi sonucu arızalı kapanlar gecikme olmadan hızlıca ve seçici olarak değiştirilebilir. Ari sistemi sadece kaçakları raporlamakla kalmaz; tıkanmış buhar kapanlarını da anlık olarak algılar ve bu sayede hata oluştuğunda kondens boşaltılmadan ve en kısa sürede değişimin gerçekleşmesine izin verir. Tesislerde hat durmasına neden olabilecek koç darbeleri gibi olumsuz durumlar güvenilir şekilde önlenmiş olur.

Ekonomik baskıların eklenmesiyle de birlikte artan maliyetler, enerji tüketimini optimize edecek teknolojilere ihtiyaç duyulmasını sağlıyor.

Ari Armaturen Control Test Sistemi 3

ARImetec-S, buhar tesisleri için çok-fonksiyonlu bir test cihazıdır.

 Ari Armaturen ARImetec-S

Bu ultrasonik ölçüm enstrümanı, entegre sıcaklık ölçümü ile (opsiyonel 800°C’ye kadar) buhar kapanlarının ve diğer vanaların veya bağlantı parçalarının ultrasonik ses seviyesini ve buhar kapanının yüzey sıcaklığını (kaçak) ölçmek için kullanılmaktadır.

Universal Connector, ARI pörtföyündeki başka bir üründür. Bu ürün ise, tesis çalışması kesilmeden buhar kapanlarının hızlı ve kolayca değişimine izin verir. 

Ari Armaturen Universal Connector

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku