Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz Çalışanları Kızılay'a Kan Bağışında Bulundu

Ayvaz Çalışanları Kızılay'a Kan Bağışında Bulundu

  • 18.03.2016
  • 7393 Okunma

Sosyal sorumluluk faaliyetlerine bir yenisini ekleyen Ayvaz, Türk Kızılayı iş birliği ile şirket içi kan bağış kampanyası organize etti.

Sosyal sorumluluk kampanyalarına bir yenisini ekleyen Ayvaz, Türk Kızılayı’nın iş birliği ile çalışanları arasında kan bağışı organizasyonu düzenledi. 3 Mart tarihinde Şirketin Hadımköy’de yer alan merkez fabrikasında düzenlenen faaliyete 100’e yakın personel katılarak kan bağışında bulundu. Ayvaz İcra Kurulu’nun önerisi üzerine iş yeri hemşiresinin planladığı ve personelin önceden bilgilendirildiği bağış organizasyonu için Kızılay’la görüşmeler yapıldı ve şirketin dört bir yanına organizasyon tarihini ve yerini duyuran posterler asıldı. Mavi yaka ve beyaz yaka çalışanlardan büyük ilgi gören organizasyonda İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut ve İş Yeri Hemşiresi Ebru Gök bağışçı olarak ilk sırayı aldılar.

“Bir Kahve Molasına Bir Hayat Sığdır”

“Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” diyerek konuya dikkat çeken Hemşire Ebru Gök, “Ağırlığı 50 kg’ın üzerinde 18-65 yaşları arasındaki sağlıklı her birey kan bağışlayabilir. Erkeklerde 3 ay ara ile yılda 4 kez, kadınlarda ise 4 ay ara ile yılda 3 kez kan bağışlanması mümkün. Kan bağışlamadan önce yorgun, uykusuz ve aç olunmamalı. Son 24 saat içinde aşırı miktarda alkol almamış olmalı. Son 3 gün içinde aspirin almamış olmalı. Son 5 gün içinde antibiyotik kullanmamış olmalı ve son 1 sene içerisinde ameliyat, endoskopi geçirmemiş olmalı” diyerek bağış şartlarını katılımcılara aktardı.

Kan bağışının günlük yaşantımızın akışında önemli bir değişikliğe yol açmadığını ancak yine de dikkat edilmesi gereken hususların olduğunu söyleyen Gök, kan bağışında bulunulan günde bol bol sıvı alınması gerektiği bilgisini bağışçılarla paylaştı. Bağışı izleyen yarım saat boyunca sigaradan uzak durulması gerektiğinin de aktaran Gök, “Böyle bir durumda sigara kullanımı baş dönmesi, bulantı gibi şikayetlere yol açabilir. Ayrıca bağış günü, vücudu aşırı yoran ve sıvı kaybına yol açan sauna veya spor gibi aktivitelerden kaçınılmalı. Kan verilmiş olan kolla ilk birkaç saat ağır eşyalar taşınmamalı. Bu durum kanamaya yol açabilir. Alkol, ikinci yemek öğününden önce kullanılmamalıdır” diyerek katılımcıları bilinçlendirdi.

Organizasyonun ardından açıklama yapan Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut, “Ayvaz olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerine her geçen gün daha çok önem gösteriyoruz. Eğitim ve sağlık bizim için öncelikli konular. Sağlık alanında diğer şirketlere örnek teşkil edecek iç uygulamalar üzerinde çalışıyoruz. Bunların başında ‘Ayvaz Kan Veritabanı’ uygulaması var. Herhangi bir acil durumda Ayvaz çalışanlarından birine veya yakınlarına kan lazım olduğu zaman, fabrika içindeki revire başvurarak anında ilgili kan grubuna sahip personele erişim sağlanabiliyor” dedi. Kan bağışladıktan sonraki mutluluğu yaşamak için herkesi kan bağışlamaya davet eden İcra Kurulu Başkanı, “Bu tür faaliyetleri şirketimizde düzenli hale getirerek hem kan bağışı konusunda çalışanlarımız üzerinde bir farkındalık yaratmak hem de sektöre örnek olmak istiyoruz” dedi.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku