Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Vana Ceketi, Ayvaz'ın Ürün Gamındaki Yerini Aldı

Vana Ceketi, Ayvaz'ın Ürün Gamındaki Yerini Aldı

  • 9.04.2013
  • 13000 Okunma

Vana ceketi ve kondenstop ceketi imalatına başlayan Ayvaz, benzerlerinden çok daha ince ve çok daha uzun ömürlü
bu ürünler sayesinde işletmelere büyük tasarruf sunuyor!

Vana ceketi ve kondenstop ceketi imalatına başlayan Ayvaz, benzerlerinden çok daha ince ve çok daha uzun ömürlü bu ürünler sayesinde işletmelere büyük tasarruf sunuyor!

Dünyanın en iyi yalıtım maddelerinden biri olan aerojelin kullanıldığı Ayvaz vana ve kondenstop ceketleri, işletme enerji giderlerini düşürerek, yatırım maliyetini en kısa sürede amorti etmeyi sağlıyor. Vana ceketinde 10 YIL, içindeki yalıtım malzemesinde ise 20 YIL garanti verilen ürünler, defalarca sökülüp takılsa daha performansında hiçbir şekilde düşüş yaşamıyor.

Ayvaz'ın bu yeni yalıtım ürünleri ile ilgili açıklama yapan Ayvaz A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut, vanaların bakım gerektiren ekipmanlar olduğu için sabit izolasyon uygulamaları yerine, sökülüp takılabilen ceket tipi izolasyon kullanımının uygun olduğunu söyledi. Bu ürünlerin ısı enerji verimliliği uygulamalarında tercih edilen ürünlerin başında geldiğini belirten Alpagut, sıcak hatlardaki enerji kaybının minimuma indirilerek işletme enerjisi giderlerini azaltmanın ana amaçları olduğunun altını çizdi.

 

Yalıtımsız her vana ve kondenstop size kaybettiriyor

İzolasyon sayesinde enerji kaybını minimuma indirmenin işletme giderlerini azaltacağını dile getiren İcra Kurulu Başkanı, "Sökülüp takılabilen vana ceketleri, ürünlerin bakım sürecinde kolaylık sağlar. Bugün bu ürünlerin birçok sektöre büyük avantajlar kazandıracağını anlatmaya başladık. Sıcak su ve buhar hatları, rafineriler, petrokimya işletmeleri, yemek ve yağ fabrikaları, tekstil fabrikaları ve ilaç endüstrisi hedef sektörlerimiz konumunda" dedi.

"İşletmenizdeki her vana, eğer yalıtım yapılmadıysa yüzey alanı kadar ısı kaybediyor. Yani basit bir hesapla; 4” yani DN 100 çapında 1 adet glob vana, 160 °C bir akışkanın olduğu sistemde yalıtımsız kullanıldığında; saatte 1.199 Watt, yılda 629 m3 doğal gaz ve ona eşdeğer 566 TL kayba neden oluyor. Sadece bir vanada bile ne kadar büyük bir rakam söz konusu. Bunu işletmenizdeki tüm vana, kondenstop ve kompansatörler için düşünürseniz, yapacağınızı tasarrufu tahmin edebilirsiniz."

 

Termal kamera görüntüleri farkı ortaya koyuyor

İşletmelerdeki ısı kayıplarını görebilmenin en iyi yolunun termal kamera kullanmaktan geçtiğini söyleyen Alpagut, "Biz Ayvaz Vana ve Kondenstop Ceketlerinin üstün termal performansını biliyor, sizlerin de görmesini istiyoruz. 131 °C'lik yüzey sıcaklığına sahip bir vanayı çok ince bir yalıtım malzemesiyle 20 °C'ye düşürebiliyoruz. Vana ve Kondenstop Ceketlerimizin üstün termal performansı sayesinde %90’a varan oranda tasarruf sağlarsınız. Yalıtıma ayırdığınız bütçeyi kısa zamanda amorti eder ve kâr etmeye başlarsınız" diyerek ürünün avantajlarının altını çizdi.

 

Termal kamera görüntüleri farkı ortaya koyuyor

 

Vana Ceketlerimiz benzerlerinden çok üstün özelliklere sahip

"Ayvaz Vana Ceketleri ısı kaybını minimuma düşürmek için tasarlanmıştır. İçinde hidrofobik, düşük ısıl iletim katsayısına sahip nano gözenekli Aspen Aerogels yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. 0 °C-200 °C aralığındaki sıcaklıklarda Cryogel X201, 200 °C - 650 °C aralığındaki sıcaklıklarda Pyrogel XT ürünü kullanılır. Sistemin sıcaklığına göre kumaş tercihi yapılır. Genelde 80 gr - 100 gr silikon kaplı cam elyaf kumaş tercih edilir. Kumaşların dikiminde yine sıcaklığa bağlı olarak kevlar ve paslanmaz çelik telli iplik kullanılır. Boğma yerlerinde örgülü ve yüksek sıcaklık dayanımlı cam elyaf ip kullanılmaktadır."

 

Ayvaz Vana Ceketlerinin klasik izolasyon malzemeleriyle üretilen vana ceketlerine karşı birçok üstün yönü olduğunu söyleyen Serhan Alpagut, "Düşük ısı iletim katsayılı izolasyon malzemesiyle üretien ceketlerimiz, ısı kayıplarını minimum seviyeye indiriyor. Bu da onu yüksek ısıl kazanç sağlayan, düşük masraflı bir uygulama haline getiriyor. Performansının yanı sıra, piyasadaki benzer ürünlerden çok daha ince bir ürün olduğu için, montajda ve bakımda kolaylık sağlıyor. Ürünlerimiz özellikle küçük çaplı vanalarda, diğer vana ceketlerine kıyasla 3’te bir oranında daha küçük" sözleriyle dikkat çekti.


Ayvaz Vana ve Kondenstop Ceketlerinin, basınç altında da ısıl performansını koruduğunu söyleyen Başkan, "Dış etkilere ve deformasyonlara karşı çok dayanıklı bir ürüne sahibiz. Ceketlerimizin içindeki izolasyon malzemesi su ve nemden etkilenmez. Ayrıca çekme ve basma dayanımı yüksek olduğu için defalarca sökülüp takılarak tekrar tekrar kullanılabilir" dedi.

 

Ucuz çözümler aslında daha pahalıya geliyor

Vana ceketi garantisi "İlk bakışta ekonomik gibi görünen taş yünü ceketler kısa ömürlüdür. Bu nedenle, sadece birkaç yıl içerisinde ürünlerin yalıtım performansında düşüş yaşayacağınız gibi tüm ürünleri de yenilemek zorunda kalırsınız.

Enerji giderlerinizi kısmak için, yüksek performanslı ve uzun ömürlü ürünleri tercih etmelisiniz. Ayvaz Vana ve Kondenstop Ceketleri 10 YIL, içindeki yalıtım malzemesi ise tam 20 YIL garantilidir. Ürünlerimiz, yatırım maliyetinizi kat kat çıkarır!"

 

Göz yanılsa da, termal kamera yanılmaz

Taş yünü ceketlerin ortamdaki nemden ve mekanik zorlanmalardan kolayca etkilenerek performans kaybı göstereceğini söyleyen Alpagut, Ayvaz Vana ve Kondenstop Ceketlerinin sürekli aynı yüksek performansı göstereceğini belirtti.

Taş yünü vana ceketi termal kamera

 

Taş yününden daha ince, daha dayanıklı

Ürünlerinin üstün performansı çok ince bir yapıda sunduğunu söyleyen İcra Kurulu Başkanı, "Özellikle küçük çaplı vanalarda, taş yünü kullanılan ceketlere oranla 1/3 oranında incelik sunuyoruz. İnce bir ceket, dar alanlarda rahat çalışmanızı sağlar. Montaj ve bakım sürecinde zamandan ve işçilikten tasarruf edersiniz. Vana ve Kondenstop Ceketlerimiz, deformasyona dayanıklı olduğu için, defalarca söküp taksanız dahi ilk günkü üstün performansını korur" dedi.

 

Taş yünü vana ceketi kıyaslaması

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku