Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

ARI-Armaturen’den Yepyeni Bir Pozisyoner: STEVI-POS®

ARI-Armaturen’den Yepyeni Bir Pozisyoner: STEVI-POS®

  • 4.04.2023
  • 1347 Okunma

Tesisat sektörünün köklü firması Ayvaz’ın uzun yıllardır Türkiye’deki tek yetkili distribütörlüğünü yaptığı Alman vana üreticisi ARI-Armaturen, yepyeni bir ürünle karşınızda: STEVI-POS® Dijital Elektropnömatik Pozisyoner. 

Tesisat sektörünün köklü firması Ayvaz’ın uzun yıllardır Türkiye’deki tek yetkili distribütörlüğünü yaptığı Alman vana üreticisi ARI-Armaturen, yepyeni bir ürünle karşınızda: STEVI-POS® Dijital Elektropnömatik Pozisyoner. 

En yüksek kalite standartlarına göre Almanya’da geliştirilen ve üretilen yeni STEVI-POS® Dijital Elektropnömatik Pozisyoner, uygulamanız ne olursa olsun güvenilir bir pozisyonerdir. 

Kontrol vanalarından hızlı tepki beklendiğinde, satın alma maliyetinin daha düşük olması nedeniyle genellikle pnömatik aktüatör tercih edilmektedir. Pnömatik aktüatörlerin kullandığı basınçlı havanın üretimindeki maliyet artışı da, daha verimli cihazların gerekliliğini gündeme taşımıştır.

Pnömatik aktüatörlü kontrol vanasının denetleyici üzerinden gelen analog sinyale göre oransal çalıştırılması için çok büyük oranda IP pozisyonerler kullanılır. Ölü bant (Dead band - Giriş sinyalinin belli bir aralığında algılayıcının duyarsızlığı), cihazın sahip olduğu gecikme (Hysteresis) ve çözünürlük (Resolution), performansı etkilemektedir. STEVI-POS®, otomatik ölü bant ayarına sahip olduğu kadar; %0,5, %1 veya %3 gibi çeşitli sabit ölü bant ayarlarına da imkan tanır.

Az yer kaplayan tasarımı sayesinde dar alanlarda montaj kolaylığı sunan STEVI-POS®, hızlı başlatma özelliği ve kullanım kolaylığı ile sahadaki esnekliğinizi artırır. Pozisyon belirlenmesi için temassız Hall sensörüne sahip pozisyoner; titreşime dirençli olarak, aşınma olmadan uzun süre çalışma imkanı sunar. Kanıtlanmış piezo teknolojisi; güvenilir çalışma, ekonomik bakım ve düşük hava tüketimi sunar. Enerji maliyetlerinin her geçen gün giderek arttığı, düşük hava tüketiminin daha büyük önem kazanmaya başladığı günümüzde STEVI-POS®, hem enerji tasarrufu hem de yüksek verim sunarak öne çıkan bir çözümdür. Ürün sayesinde “sıcaklık ihlalleri” gibi teşhis verilerine hızlı erişilir, tutturucu kapak vidaları ile cihaz emniyete alınır ve kullanıcı paneline kolayca ulaşım sağlanır.

10 mm’den 120 mm’ye kadar strok mesafesine sahip tek etkili pnömatik aktüatörlü kontrol vanalarında kullanım avantajına sahiptir. Poliamid (PA) gövde malzemesi, polikarbonat (PC) kapağı, IP66 koruma ve C3 korozyon sınıfı özelliklerine sahiptir. Minimum 1,4 bar, maksimum ise 7’bar besleme havasına sahip olan STEVI-POS®’un doğru çalışabilmesi için gerekli maksimum çevre sıcaklığı -20 ila +80 °C arasındadır. Hava tüketimi, kontrollü koşullar altında ve 25 °C sıcaklıkta 0,024 m³h’dan daha fazla değildir. Çalışma basıncının gösterimi için basınç göstergesi bloğu ve analog çıkış kartı üzerinden opsiyonel olarak 4-20 mA geri besleme sunulmaktadır.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku