Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz, Doğalgaz Patlamalarına Karşı Uyarıyor!

Ayvaz, Doğalgaz Patlamalarına Karşı Uyarıyor!

  • 14.10.2011
  • 7877 Okunma

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde meydana gelen doğalgaz patlamasından sonra, Ayvaz yetkilileri uyardı: 'Ucuz doğalgaz hortumu kullanmayın!'

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde meydana gelen doğalgaz patlamasından sonra, Ayvaz yetkilileri uyardı: 'Ucuz doğalgaz hortumu kullanmayın!'

10 Ekim tarihinde İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde doğalgaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen doğalgaz patlaması sonucunda, 2 dairenin kullanılamaz hale gelmesi ve 1 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Ayvaz yetkilileri kullanıcıların dikkatini doğalgaz bağlantı hortumlarına çekti.

Kalitesiz ve belgesiz doğalgaz bağlantı hortumları yüzünden halkın hayatının tehlikeye atıldığını belirten Ayvaz A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut 'Tüketici güvenliğinin söz konusu olduğu bu ürünlerde kalite, fiyattan çok daha önemlidir. Sırf ucuz olduğu için tercih edilen doğalgaz bağlantı hortumlarına karşı halkımız uyanık olmak zorundadır' diyerek tüketicilerin bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Doğalgaz Hortumu Zincirin En Zayıf Halkasıdır

Doğalgaz sistemlerinin bir bütün olduğunu söyleyen Serhan Alpagut, güvenli bir sistemin tüm elemanlarının testlerden geçmiş ve kaliteli olması gerektiğini belirtti. Doğalgaz sistemlerindeki en zayıf halkanın 'ucuz ve kalitesiz doğalgaz bağlantı hortumları' olduğunun altını çizen Alpagut, doğalgaz tüketen fırın, ocak ve soba bağlantılarında TS-EN 14800 standartlarına uygun ürünlerin kullanılmasının artık zorunlu olduğunu hatırlattı.

Alpagut, Ayvaz N-GAS doğalgaz bağlantı hortumlarının Avrupa'daki başarısının, kalitesiyle doğru orantılı olduğunu söyledi ve 'Avrupa ülkeleri tüketici güvenliği açısından katı kurallara sahip. Eğer ürünümüz CE belgeli ve standartlara uygun olmasaydı, bugün o bölgedeki milyonlarca eve giremezdik' diyerek sertifikasyonun önemine değindi.

Tedarikçilerin ve son tüketicilerin doğru hortumu seçebilmesi için basit kontroller yapması gerektiğini belirten yetkililer; ürün üzerinde TSE, CE ibarelerinin ve üretim tarihinin yazılı olup olmadığının teyit edilmesinin hayati önem taşıdığını belirttiler.

 Ayvaz N-GAS Doğalgaz Bağlantı Hortumları

 DVGW sertifikalı ve CE belgeli Ayvaz N-Gas Doğalgaz Bağlantı Hortumları, rijit bağlantı yapmanın getirdiği sorunları ortadan kaldırır. Şeffaf PVC kaplaması sayesinde, kimyasal hijyen malzemelerine karşı uzun ömürlüdür. Emniyetli, çabuk ve kolay montaj imkanı sunar.

 Malzeme Yapısı

Hortum: AISI 316L Paslanmaz çelik
örgü Teli: AISI 304
Kaplama: Şeffaf PVC
Somun: AISI 303/304
İç Parça: AISI 303/304
Nipel: AISI 303/304
Conta: NBR
Fitings:  Paslanmaz çelik
Bağlantı: Rakorlu ve nipelli
Nominal çap: DN12 (1/2")
Nominal Boy: 500/700/1000/1250/1500/2000 mm
Uygulama: Fırın, ocak ve soba bağlantıları (Gaz yakan cihazlar)

 Detaylı bilgi için: www.ayvaz.com/en14800

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku