Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz’ın Sismik İzolatör Kompansatörü Hastane Projelerine Güven Veriyor

Ayvaz’ın Sismik İzolatör Kompansatörü Hastane Projelerine Güven Veriyor

  • 15.04.2021
  • 2931 Okunma

Yüksek kaliteli ürün ve çözümleriyle öne çıkan Ayvaz’ın Türkiye’de ilk olarak geliştirdiği sismik izolatör kompansatörü, hastanelerin tesisat sistemlerini güvence altına alıyor. Türkiye’de sismik izolatörlü olarak inşa edilen sekiz hastanede kullanılan ürünler, hastaların deprem sonrasında da kesintisiz hizmet almasına katkıda bulunacak.

Pandemi sürecinde Ar-Ge yatırımlarını ikiye katlayan Ayvaz, mekanik tesisattan endüstriyel sektörlere kadar çok farklı alanlarda katma değeri yüksek ürün ve çözümler geliştirme çalışmalarına hız kazandırdı. İthal ürünlere alternatif olabilecek, üstün özelliklere sahip yerli ürünler geliştiren Ayvaz’ın son dönemde öne çıkan ürünlerinden biri de “Ortası Dıştan Basınçlı Kompansatör” ya da kısa adıyla “Sismik İzolatör Kompansatörü” oldu. Mekanik tesisatı depremin neden olabileceği hasarlara karşı koruyan, sismik izolatörlerle inşa edilen yapılara özel olarak geliştirilen bu ürün son dönemde İstanbul, Bursa, Elazığ, Tekirdağ ve Antalya gibi Türkiye’nin farklı illerinde inşa edilen sekiz büyük hastane projesinde kullanıldı. Isıtma, soğutma, buhar, sıhhi tesisat, yangın, pis su, medikal ve doğal gaz gibi tüm hatlarda kullanılabilen bu özel ürünler; hastanelerin deprem esnasında kesintisiz hizmet vermesini ve sonrasında meydana gelebilecek zararların önüne geçmeyi sağlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut, “Deprem anında dört yöne doğru yüksek miktarda yatay salınım yapabilen sismik izolatörlü yapılar, deprem sarsıntısını sönümleme özelliğine sahip. Ayvaz olarak bundan birkaç yıl önce Türkiye’nin ilk Sismik İzolatör Kompansatörünü ürettik. %100 yerli olarak, Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde geliştirdiğimiz bu ürün; sismik izolatörlü yapıların izolatör geçişlerindeki boru kırılmalarının önüne geçiyor ve tesisat sistemlerinin kesintisiz çalışmasını sağlıyor. Bu özel kompansatörler X, Y ve Z yönünde -/+100 santimetreye kadar hareket kabiliyetine sahip. Bu demek oluyor ki, deprem esnasında bina 100 santimetre bile hareket etse kompansatörler bu hareketi absorbe edebiliyor ve tesisatlar sorunsuz çalışıyor. Bu başarılı ürünümüzle İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Antalya Muratpaşa Devlet Hastanesi ve Elazığ Fethi Şekin Şehir Hastanesi gibi birçok hastane projesinde yer almanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ayvaz’ın Proje, Üretim, Ar-Ge ve Kalite Güvence/Kontrol ekiplerinin ortak çalışmaları ile bu ürünlerin geliştirildiğini söyleyen Alpagut “Bu çözümler ülkemiz için kazanımdır. Ayvaz bu ürün grubu için de Türkiye’de ilk sertifika alan firma olarak liderliğini göstermiştir. Bu süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, hepsini tebrik ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Elazığ’daki Depremde Ayvaz Kompansatörleri Başarılı Bir Sınav Verdi

Son olarak Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde herhangi bir hasar görmeyen Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde de sarsıntının yıkıcı etkisini azaltan izolatör sistemi etkili oldu. Ayvaz’ın bu hastanede kullanılan %100 yerli üretimi sismik izolatör kompansatörleri sayesinde tüm mekanik tesisat sistemler kesintisiz çalıştı. Hastanede devam etmekte olan ameliyatlar dahil hiçbir hizmette aksama olmadı.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku