Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz, Ar-Ge Yatırımlarını Pandemi Sürecinde Yüzde 100 Oranında Artırdı

Ayvaz, Ar-Ge Yatırımlarını Pandemi Sürecinde Yüzde 100 Oranında Artırdı

  • 4.08.2020
  • 2239 Okunma

Pandemi sürecinde Ar-Ge yatırımlarını ikiye katlayan Ayvaz, katma değeri yüksek ürün ve prosesler geliştirme çalışmalarına hız kazandırdı.

Sektörün ilk ve tek resmi onaylı Ar-Ge merkezine sahip olan Ayvaz, pandemi sürecini etkin şekilde değerlendirebilmek için Ar-Ge çalışmalarına olağanüstü bir hız kazandırdı. 1 yıllık  Ar-Ge çalışmasını 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan şirket, ithal ürünlere alternatif olabilecek, üstün özelliklere sahip yerli ürünler geliştiriyor.

Ayvaz Ar-Ge Merkezinde 24 Kişi Çalışıyor

5746 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Kanunu’nda yer alan tüm şartları karşıladığı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Ayvaz Ar-Ge Merkezi, Türkiye’nin 798. resmi onaylı Ar-Ge merkezi unvanını taşıyor. Şirketin Hadımköy merkez fabrikasında yer alan, 400 metrekare alan üzerine kurulu bu merkezde her biri kendi alanında uzman 24 kişilik bir ekip çalışıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz Teknik İcra Kurulu Üyesi Salih Yavuz, bu yıl iki personelinin yüksek lisans eğitimi almalarını desteklediklerini ve üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması amacıyla Arel Üniversitesi ile ortak projelere imza attıklarını söyledi.

Yerli ve Milli Ürünler Geliştiriliyor

Yavuz yaptığı açıklamada; uluslararası pazarda rekabet gücümüzü yükseltebilecek, katma değeri yüksek ürünler ve prosesler geliştirme hedefiyle yol aldıklarını dile getirerek “İthal ürünlere alternatif olabilecek, üstün özelliklere sahip “milli” muadiller üzerinde çalışıyoruz. Özellikle esnek metal hortum, kompansatör ve seviye-kondenstop ürün grupları ve bu ürünlerin üretim sürecinde iyileştirmeler ve geliştirmeler yapıyoruz. Ayvaz olarak 72 yıllık bilgi birikimimizi bu merkezde inovasyona dönüştürüyoruz” dedi.

Ayvaz’ın Ar-Ge Yatırımları Hızla Büyüyor

Tasarım çalışmalarında kullanılan çizim programlarından lazer ölçüm destekli tersine mühendislik programlarına, prototip imalatları için katmanlı yazıcılara, dinamik akış ve mukavemet analizlerinden ısı transfer hesapları yapabilen donanımlara kadar zengin olanaklara sahip Ayvaz Ar-Ge Merkezi; bu olanaklarını ürün geliştirme ve hesap analizleri için kullanıyor. Pandemi sürecinde Ar-Ge yatırım ve çalışmalarını ikiye katlayan Ayvaz, uluslararası çapta prestijli projelerde ülkemizi temsil edecek ürünler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku