Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz Koronavirüs Sürecinde Başarılı Uygulamalar Ortaya Koyuyor

Ayvaz Koronavirüs Sürecinde Başarılı Uygulamalar Ortaya Koyuyor

  • 24.04.2020
  • 2477 Okunma

Ayvaz, dünyanın öncelikli gündemi haline gelen Koronavirüs salgın sürecinde sektöre örnek teşkil eden başarılı uygulamalar ortaya koyuyor.

Mekanik tesisat sektörünün köklü firması Ayvaz, yeni tip Koronavirüs salgını sürecinde üretimden satışa, planlamadan kurumsal iletişime kadar tüm alanlarda etkin bir “dönüşüm” gerçekleştiriyor. Böylesi kritik bir dönemde “üretici” olmanın sorumluluğuyla hareket eden firma, salgınla mücadele döneminde müşterilerin ve çalışanların sağlığından ödün vermeden çalışmaya ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut, “Ayvaz büyük bir şirket. Sadece merkez fabrikamızda 500’ün üzerinde personel çalışıyor. Tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve iş ortaklarımızı da düşünürsek Ayvaz bugün sadece ülkemizde binlerce ferdi olan kocaman bir aile. İyi günde bu büyük ailenin ferdi olmanın gururunu yaşıyorduk, şimdi ise sorumluluğunu taşıyoruz. Önlemlerimiz, aksiyonlarımız ve geleceğe dair planlarımızda hep bu perspektifi göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Koronavirüs riskinin ülkemizde ciddileştiği anda önlemlerini devreye soktuklarını söyleyen Alpagut “Öncelikle personelimizi, fabrikalarımızı ziyarete gelen misafirlerimizi ve temas halinde olduğumuz kişileri korumaya yönelik bir dizi önlem ve düzenlemeyi hayata geçirmiştik. Şimdi ise bu önlemlerin ikinci fazına geçtik. Satış ve diğer tüm faaliyetlerimizi ofisten değil evden yürütebilmek için gerekli planlama ve altyapımızı kurduk, ekipçe şu an herhangi bir aksama olmadan çalışmalarımızı yürütebiliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimemiz “Dönüşüm”

Ayvaz’ın kurumsal sosyal medya hesaplarının bu dönemde daha etkin birer iletişim aracı haline dönüştüğünü söyleyen İcra Kurulu Başkanı, anahtar kelimelerinin “dönüşüm” olduğunu söyledi. Bşından sonuna iş yapış biçimlerinin bu süreçte ciddi oranda değiştiğini dile getiren Serhan Alpagut “Koronavirüs hayatımızdaki her şeye etki ediyor. Ona direnmek değil uyumlanmak zorunda olduğumuzu en başından biliyoruz. Bu süreçte biz de kendimizi ve iş yapış biçimimizi dönüştürüyoruz. Basın bültenleri yerine, sosyal medyayı daha yoğun kullanıyoruz. Yüz yüze toplantı yapmak yerine video konferans yoluyla tüm ekip bir araya gelebiliyoruz. Eskiden eğitim uzmanı arkadaşlarımız Türkiye’nin dört bir yanında seminer veriyorlardı; şimdi çalışma odalarındaki bilgisayarlarla tüm dünyaya “webinar” veriyorlar. Basılı broşür yerine dijital broşürler dağıtıyoruz” diyerek şirketlerindeki gelişmeleri aktardı.

Alpagut sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu süreci virüs ülkemize gelmeden çok önce, Çin’de salgın ilk başladığı andan itibaren küresel olarak yakından takip etmeye başladık. Bildiğiniz üzere Ayvaz’ın Çin’de bir fabrikası var. İlk olarak o fabrikamızda gerekli önlemleri aldık ve süreci orada deneyimledik. Çin fabrikamızın Koronavirüs şartlarına göre dönüşümünü başarıyla gerçekleştirdikten sonra, yeni çalışma sistemini alıp Rusya, Bulgaristan ve Polonya’daki fabrikalarımıza uyguladık. Son olarak tüm fabrikalarımızdan gelen bilgileri değerlendirdik ve Hadımköy’deki merkez fabrikamız için gelişmiş bir Koronavirüs çalışma sistemini hayata geçirdik. Ne yapacağımızı çok iyi bildiğimiz için de, fabrikamızın dönüşüm sürecini çok hızlı şekilde hayata geçirebildik. İşyeri hekimimiz ve hemşiremiz başta olmak üzere Covid-19 ekibimize bu süreçte göstermiş oldukları özveri ve emek için çok teşekkür ediyoruz.

Koronavirüse karşı bizim gibi bir şirkette alınabilecek önlemler aslında belli. Seyahat engelleri, yemekhane düzeni, servis düzeni, personel bilgilendirmeleri, teknik ekipman temini, sosyal mesafenin her noktada korunması, ortak alanların hijyeni, personelin düzenli sağlık kontrolü, vardiya düzenlemeleri ve home-ofis çalışma sistemi gibi belli anahtar konular var. Biz bu konularda üst düzeyde önlemler aldığımız için, şu ana kadar sıkıntı yaşamadık. Rusya, Bulgaristan, Polonya ve Çin’deki fabrikalarımız gibi merkez fabrikamız da bu süreçte çalışmaya devam etti. Ayvaz olarak ne müşterilerimizi ne de çalışanlarımızı mağdur etmemeye kararlıyız. “

Ayvazonline E-Ticaret Sitemiz Bu Süreçte Büyük İlgi Görüyor

“Koronavirüs sürecinde uygulanan karatina ve sokağa çıkma yasakları hepimizi işlerimizi evden yapmaya itti. İster istemez cep telefonu ve bilgisayar başında daha uzun zaman geçiriyor, ihtiyaçlarımızı sokağa çıkmadan, sahaya inmeden, yüz yüze görüşmeden “internet üzerinden” gidermeye çalışıyoruz. Bu süreç Ayvaz’ın e-ticaret sitesi olan Ayvazonline için avantajlı oldu. Müşterilerimiz internete bağlı herhangi bir cihazdan Ayvaz ürünlerini rahatlıkla görebiliyor, peşin fiyatına 4 taksit ve ücretsiz kargo imkanıyla güvenli alışverişin tadını çıkarabiliyor” diyen Alpagut, salgının önümüzdeki süreçteki seyri düşünüldüğünde, insanların sıcak satıştan ziyade e-ticaret’e yöneleceğini ve Ayvazonline’ın satış rekorları kıracağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku