Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz, Koronavirüs Salgınına Karşı Önlemlerini Artırıyor

Ayvaz, Koronavirüs Salgınına Karşı Önlemlerini Artırıyor

  • 24.03.2020
  • 3092 Okunma

Ayvaz, dünya ve ülke gündeminin ilk sırasını meşgul eden Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı bir dizi önlemi hayata geçirdi.

Ayvaz, yeni tip Koronavirüs salgını kapsamında çalışanlarının ve şirket misafirlerinin sağlığını koruyacak bir dizi önlemi hayata geçirdi. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut bu sürecin nasıl geliştiğini ve aldıkları önlemleri şöyle dile getirdi:

“Ülkemizde Koronavirüs tehlikesi baş gösterdiği an, Ayvaz İcra Kurulu tarafından belli kararlar alındı ve hemen uygulamaya kondu. Geliş-gidişler dahil tüm yurt dışı seyahatleri durduruldu.

Fabrika sınırları içindeki birçok noktaya Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Koronavirüs Riskine Karşı 14 Kural’ posterleri asıldı ve personele bildiriler dağıtıldı.

Soğuk algınlığı benzeri belirtiler gösteren tüm çalışanlara evlerinde istirahat etmeleri için izin verildi. Koronavirüs risk gruplarını teşkil ettikleri için atmış yaş üstü, kronik rahatsızlıkları olan, astım benzeri solunum rahatsızlıkları olan, emziren, hamile veya diyabeti olan tüm personel 15 gün idari izinli sayıldı. Çalışma alanlarının rahatlatılması ve kişiler arası mesafelerin artırılması için beyaz yaka çalışanların yarısına ilk hafta, geri kalanına ise diğer hafta izin verildi. On beş gün sonra ihtiyaç olursa beyaz yaka çalışanlar dönüşümlü olarak home office çalışmaya geçecek.

Fabrikamızda ve idari binamızda çok sayıda yere el dezenfektanı konuldu. Fabrikadaki tüm lavabolarda iki saatte bir çizelge takipli dezenfekte işlemi yapılmaya başlandı.

Tuvaletler ve ortak kullanım alanları profesyonel temizlik firması tarafından dezenfekte edildi. Merdiven korkulukları ve kapı kolları gibi risk taşıyan yerler virüs barındırmayacak şekilde daha dikkatli temizlenmeye başlandı.

Servislerde tenhalık sağlamak için araç sayısı artırıldı. Servis araçlarımız sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa İdari İşler Müdürümüzün kontrolünde dezenfekte edilmeye başlandı.  

Yemekhane alanımız genişletildi, masa sayımız artırıldı. Personelin karşılıklı yemek yemesini engelleyecek şekilde yeni oturma düzeni kuruldu. Personelin yemek sırası beklerken sosyal mesafeyi korumasını sağlayacak şekilde sıra bekleme sistemi getirildi. Yemekhanede poşet içinde tek kullanımlık çatal-kaşık setleri ve tabaklar kullanılmaya başlandı. Yemeklerde kapalı bardak su, kapalı yoğurt ve poşette ekmek servis ediliyor. Yemekhanemizin hijyeni ve bulaşıkların temizlenme süreci de yemek seçim kurulu tarafından daha sıkı kriterlerle denetlenmeye başlandı.

Gezici revir görevlileri tarafından her gün belirli aralıklarla tüm çalışanların ateşlerini ölçülerek kaydedilmeye başlandı. Fabrika ana girişimizde ise tüm misafirler ateş kontrolünden geçiyor.”

Ayvaz’ın her zaman ve her koşulda çalışanlarının sağlığını birinci öncelik olarak ele aldığını dile getiren İcra Kurulu Başkanı, Koronavirüs sürecini anbean takip ettiklerini ve önlemleri gerekirse artıracaklarını dile getirdi.

 

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku