Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Amerikan Standartlarına Uygun Olarak Üretim Yapma Yeteneği Onaylanan Ayvaz, ASME’den Sertifikasını Aldı

Amerikan Standartlarına Uygun Olarak Üretim Yapma Yeteneği Onaylanan Ayvaz, ASME’den Sertifikasını Aldı

  • 12.12.2019
  • 3767 Okunma

Ayvaz, altı aylık yoğun bir çalışma sürecinin ardından; özellikle enerji sektöründe uluslararası standartları belirleyen “Amerikan Makine Mühendisleri Birliği” ASME’den sertifikasını aldı.

Ürün ve hizmet kalitesinde standartlarını her geçen gün yükselten Ayvaz, markasını küresel ölçekte daha ileriyle taşımak için yeni bir adım daha attı. Şirket özellikle güç çevrimi ve enerji sektöründe dünya çapında kabul gören standartları belirleyen Amerikan Makine Mühendisleri Birliği’nden “ASME” sertifikasını aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan  Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut; ASME standartlarının birçok devlet ve şirket tarafından zorunlu hale getirildiğini, şirket olarak ASME sertifikası ile enerji sektöründe daha büyük hedeflere doğru yol almayı planladıklarını söyledi. Alpagut, “Şirket olarak ASME’den sertifikamızı alarak sektörde yine bir ilki gerçekleştirdik. Sertifikalarımızı, onay sürecinin başından beri büyük emek ve özveri gösteren ekip arkadaşlarımız sayesinde, altı ay gibi rekor denilebilecek bir sürede aldık. Ayvaz Kalite Güvence ve Kontrol Müdürü Erkan Altuğ, Proje Müdürü Abdülkadir Okumuş, Proje Mühendisi Tuncay Güler, Kalite Güvence ve Kontrol Şefi Buğra Kozanlı, Kaynaklı İmalat Ekip Lideri Durdu Özdemir ve AR-GE ve Kaynak Mühendisi Ümit Şentürk’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ASME sürecini başından beri yakından takip eden Ayvaz Proje Müdürü Abdülkadir Okumuş, şirket olarak enerji sektöründeki pek çok uluslararası proje ve yatırımı hedefleyerek bu sürece girdiklerini söyledi. ASME sertifikasının bir ürüne veya ürün grubuna değil, tüm imalat ve kalite sistemine verildiğini belirten Okumuş “ASME’den sertifika almak, Amerikan standartlarına uygun olduğunuz anlamına geliyor. Kompansatör, buhar kapanı veya esnek metal hortum fark etmez; bu sertifika ile Ayvaz’ın Amerikan standartlarına uygun olarak üretim yapabilme yeteneğini belgeledik. ASME; firmaları tasarım, malzeme seçimi ve kullanımı, kaynak sistemleri ve teknolojisi, kaynakçı yetkinliği, imalat ve kalite kontrol süreçlerinin uygulanması gibi konularda denetliyor ve bu denetimlerin neticesine bağlı olarak üretim ve kalite standartları yetkinliği veriyor. Biz ASME’den almış olduğumuz bu yetkinlik ile daha büyük projeler için çalışacağız” dedi.

1880 yılında bir grup mühendis tarafından kurulan, orijinal adı The American Society of Mechanical Engineers olan ASME’nin bugün 140’tan fazla ülkede 100.000’den fazla üyesi bulunuyor. ASME standartları, özellikle basınçlı kaplar için dünya çapında en çok kullanılan standartlardır.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku