Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz Türkiye'nin En Yüksek Kapasiteli Buhar Ekipmanı Test Merkezi'ni Faaliyete Geçirdi

Ayvaz Türkiye'nin En Yüksek Kapasiteli Buhar Ekipmanı Test Merkezi'ni Faaliyete Geçirdi

  • 27.05.2019
  • 4040 Okunma

Türkiye’nin ilk kondenstop üreticisi Ayvaz, buhar alanında bir ilki daha gerçekleştirdi. Sıcaklık ve basınç kapasitesiyle sektörün en yükseğine sahip Buhar Ekipmanı Test Merkezi’ni geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdi.

Sektöre kazandırdığı ilklerle adından söz ettiren Ayvaz, buhar alanında yine bir ilki gerçekleştirdi. Şirket, Türkiye’nin en yüksek sıcaklık ve basınç kapasitesine sahip Buhar Ekipmanı Test Merkezi’ni geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirdi.

Buhar ürünlerinin tahliye kapasite ve dayanıklılık testlerini kusursuz şekilde yapabilmek ve sektöre daha sorunsuz buhar ürünleri sunabilmek için Ayvaz’ın AR-GE departmanının görevlendirmesiyle start veren proje, Proje Mühendisleri Oğulcan Torun ve Batuhan Yavuz’un yönetimi; deneyimli ustabaşı Rober Artik’in uygulamasıyla 10 ayda hayata geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut, bu yeni ve modern merkezde test sürecinin birçok aşamasının manuel değil “otomasyon sistemleriyle” sağlandığını ve bu nedenle minimum iş gücüne gereksinim duyulduğunu söyledi. “Fabrikamızda üretilen tüm buhar ekipmanları artık bu yeni test odasında test ediliyor” diyen Alpagut “Testlerimizi artık daha iyi koşullarda yapabiliyoruz. Her zaman olduğu gibi yine ancak bu testleri geçen ürünleri müşterilerimize teslim ediyoruz. Burası, 40 bar doymuş buhar ve 230° C kondens sıcaklına kadar test yapılabilen Türkiye’deki ilk ve tek test merkezi. Ayvaz olarak sektörümüzde bir ilki daha gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Proje Mühendisleri Oğulcan Torun ile Batuhan Yavuz ise, genç mühendisler olarak sektörde ilk olan bu projenin her aşamasında görev aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler. “40 yıllık ustamızın deneyimi ve biz gençlerin enerjisiyle böyle güzel bir yeri Ayvaz’a kazandırabildik. Projenin Revit’te 3 boyutlu olarak çizilmesinden hayata geçirilmesine kadarki tüm aşamalarda keyifle çalıştık. Şirketimizi ziyaret eden müşterilerimize, eğitim alan mühendislerimize ve bayilerimize adeta ‘buhar okulu’ niteliğinde bir tesis kazandırdık. Birçok buhar ürünümüzü de kullandığımız için burayı "Showroom" olarak bile nitelendirebiliriz” diyerek projeyle ilgili detaylı bilgi verdiler. Merkezin uygulamasında görev alan deneyimli Ustabaşı Rober Artik ise “Neredeyse kırk yıldır çalıştığım şirketim Ayvaz’a böyle bir test merkezi kazandırdığım için çok mutluyum; gelecek nesillere güzel bir armağan bıraktığımızı düşünüyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Oğulcan Torun, Rober Artik, Batuhan Yavuz

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku