Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz Düzenlediği “Globally Local” Sempozyumunda Farklı Sektörlerden Üst Düzey Temsilcileri Antalya’da Ağırladı

Ayvaz Düzenlediği “Globally Local” Sempozyumunda Farklı Sektörlerden Üst Düzey Temsilcileri Antalya’da Ağırladı

  • 24.11.2017
  • 5393 Okunma

Tesisat sektörünün öncü firması Ayvaz, bu sene ikincisini düzenlediği “Globally Local” sempozyumunda, Türkiye’nin önde gelen projelerinde ve yatırımlarında söz sahibi 250 ismi üç gün boyunca Antalya’da ağırladı. 

Adını tesisat sektörü tarihine kazandırdığı “ilk”lerle kazıyan firma Ayvaz, büyüklüğü ve geniş katılımcı kitlesiyle alanında “ilk ve tek” olma özelliğini taşıyan “Globally Local” sempozyumunu bu sene 16-19 Kasım tarihleri arasında Rixos Downtown Hotel Antalya’da düzenledi. Özel sektörün ve kamu sektörünün dev projelerinde ve endüstriyel tesislerde söz sahibi üst düzey temsilcilerin yer aldığı bu büyük organizasyon kapsamında farklı disiplinlerde uzman yöneticiler ve akademisyenler mesleki ve teknik bilgiler paylaştı.

Süleyman Alço

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya’da düzenlenen sempozyumun açılış programında İTÜ Makina Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Akdeniz Üniversitesi Mak. Müh. Fak. Termodinamik Anabilim Başkanı ve aynı zamanda MMO Antalya Şubesi Başkan Vekili Doç. Dr. İbrahim Atmaca’nın yanı sıra Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut yer aldı.

Serhan Alpagut

İlk konuşmayı yapan Serhan Alpagut, öncelikle organizasyonun bu sene de gördüğü yoğun ilgiden çok memnun olduklarını söyledi ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. 69 yıldır sektörün ilklerini ürettiklerini ve standartları durmaksızın yükselttiklerini söyleyen İcra Kurulu Başkanı, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumun yapısı ve kapsamıyla sektör açısından bir ‘ilk’ olmasının gururunu taşıyoruz, bundan sonra da yeni ‘ilk’lerle vizyonumuzu genişleteceğimizin haberini şimdiden veriyoruz.” dedi. Konuşmasına Ayvaz firmasının tarihi ve bugün geldiği nokta hakkında verdiği bilgilerle devam eden Alpagut, “Kurulduğumuz yıl sadece on kişiyle çıktığımız bu mütevazı yolculuğa, bugün sadece merkez fabrikamızda 530 kişinin çalıştığı, 95 ülkeye ihracat yapan ve dünya çapında 4 fabrikaya sahip dev bir marka olarak devam ediyoruz.” diyerek şirketin gelişimiyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Yurt içinde 10 bölge müdürlüğü ve 78 bayi, yurt dışında ise 10 bölge ofisi ve 252 distribütör ile satış organizasyonu oluşturduklarını dile getiren Alpagut, alanında en çok ihracat yapan firmalardan biri olduklarının ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde her yıl gelişim kat ettiklerinin altını çizdi.

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç

Serhan Bey’in ardından sözü alan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç; eğitimin ve bilimsel bilginin toplumsal hayattaki değerini konu alan doğaçlama sunumuyla katılımcılardan büyük beğeni topladı. Kılıç’ın ardından kürsüyü alan Doç. Dr. İbrahim Atmaca ise “Türkiye’nin Enerji Görünümü ve Endüstriyel Tesislerde Alternatif Enerji Tasarruf Yöntemleri” başlıklı sunumunda, 1990 yılından günümüze Türkiye’nin enerji tüketimindeki değişimleri ortaya koyarak özellikle endüstriyel tesislerde alternatif enerji verimliliği yöntemleri üzerinde durulması gerektiği ile ilgili çarpıcı bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Doç. Dr. İbrahim Atmaca

Sempozyumun ilk gününün akşamında 7 kişilik bir orkestra eşliğinde gerçekleştirilen canlı müzik programında hoşça vakit geçiren katılımcılar, devam eden üç gün boyunca sempozyumdan arda kalan boş zamanlarında Rixos Downtown Hotel Antalya’da sunulan çeşitli olanaklardan yararlandılar.

Paralel oturumlar halinde gerçekleştirilen sempozyumda yangın, yalıtım, buhar ve ARI-Armaturen konu başlıkları altında 9 farklı eğitim verildi. Alanında uzman eğitimcilerin verdiği eğitimler şöyleydi: Ayvaz Yangın Ürünleri Müdürü Ahmet Kahraman “Kim Korkar Yangından: Yüksek Katlı Yapılarda Yangın Tesisatı”, Ayvaz Eğitim Uzmanı Tarık Güner ve Endüstriyel Ürün Müdürü Serdar Ocaktan “Derdiniz Buhar Olsun: Farklı Sektör ve Proseslerde Buharın Verimli Kullanımı”, ARI-Armaturen Türkiye Ürün Müdürü Ersun Gürkan “Buhar ve Kondens Tesisatı Üzerine Konuşulması Gereken Konular”, Makine Yüksek Mühendisi Halis Tanyeri “Kızgın Yağ Sistemleri ve Uygulamaları”, EMO Ayvaz Genel Müdürü Hatice Zehra Tonyalı “Termik Santrallerde Yangın Algılama ve Söndürme Sistemlerine Genel Bakış”, EMO Ayvaz Satış ve Pazarlama Müdürü Levent Coşkun “Basınçlandırılmış Sulu Yangın Söndürme Sistemleri”, FIKE Ülke Müdürü Ersin Akdaş “Gazlı Söndürme Sistemlerinde Uluslararası Onaylar ve Sertifikasyonlar”, Ayvaz Yalıtım Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Tavukçuoğlu “Endüstriyel Isı Yalıtımı: Yalıtım Malzemeleri ve Seçim Kriterleri”, Aspen Aerogels Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Sorumlusu Altaf Rahman “Yüksek Performanslı Esnek Aerojel İzolasyonu”.

Tüm katılımcıların yer aldığı eğitimlere ek olarak, Yönetim Danışmanı Necdet Uygurer’in “Tedarikçi İletişiminde Kariyer Ölümlü Hatalar: Örneklerle Kurumsal Satın Almaya “Çakılan Büyük Kazıklar" adlı 22 kişiyle sınırlı özel söyleşisi de katılımcılardan tam not aldı.

Necdet Uygurer

Katılımcılar tarafından muazzam bir ilgi ve beğeni görmesi nedeniyle “Globally Local” sempozyumunu geleneksel hale getiren Ayvaz, her sene bir öncekinin daha üstünde bir organizasyon düzenleme hedefini taşıyor. 

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku