Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

ARI-STEVI Üç-Yollu Kontrol Vanaların Uygulama Çözümleri

ARI-STEVI Üç-Yollu Kontrol Vanaların Uygulama Çözümleri

  • 19.06.2017
  • 5362 Okunma

ARI-STEVI 450 serisi üç-yollu kontrol vanalarda DN15-32 çaplar arası vanalar, standart karıştırıcı tip klapeye sahiptir. Dağıtıcı veya karıştırıcı olarak her iki şekilde de uygulamaya göre kullanılabilirler. 

ARI-STEVI 450 serisi üç-yollu kontrol vanalarda DN15-32 çaplar arası vanalar, standart karıştırıcı tip klapeye sahiptir. Dağıtıcı veya karıştırıcı olarak her iki şekilde de uygulamaya göre kullanılabilirler. Yapılması gereken sadece akış yönlerine göre vananın doğru monte edilmesidir. Karıştırıcı klapeli tasarım, vana karıştırıcı olarak kullanıldığında A-AB yolu açık, B-AB yolu kapalı kalacaksa; elektrik aktüatör veya pnömatik aktüatör, vana milini aşağıya doğru hareket ettirmelidir. B-AB yolu açık, A-AB yolu kapalı kalacaksa aktüatör vana milini yukarıya doğru hareket ettirmelidir. Pnömatik aktüatörde hava kesildiğinde veya hata emniyet fonksiyonlu elektrik aktüatörlerde elektrik kesildiğinde A-AB yolu açık, B-AB yolu kapalı kalsın isteniyorsa aktüatör, vana milini dışarı sürmelidir. Tam tersi isteniyorsa aktüatör, vana milini içeri çekmelidir. Karıştırıcı fonksiyon iki akışkanın karıştırılarak daha düşük bir sıcaklığa sahip bir akışkan elde etmek amacı ile kullanılır. 

ARI-STEVI 1

DN15-32 çaplar arasındaki vana karıştırıcı klapeye sahiptir ve dağıtıcı olarak kullanıldığında uygun yönlerde monte edildikten sonra AB-A yolu açık, AB-B yolu kapalı kalacaksa; elektrik aktüatör veya pnömatik aktüatör vana milini aşağıya doğru hareket ettirmelidir. AB-B yolu açık, AB-A yolu kapalı kalacaksa aktüatör vana milini yukarıya doğru hareket ettirmelidir. Pnömatik aktüatörde hava kesildiğinde veya hata emniyet fonksiyonlu elektrik aktüatörlerde elektrik kesildiğinde AB-A yolu açık, AB-B yolu kapalı kalsın isteniyorsa aktüatör vana milini dışarı sürmelidir. Tam tersi isteniyorsa aktüatör vana milini içeri çekmelidir. Karıştırıcı fonksiyon iki akışkanın karıştırılarak daha düşük bir sıcaklığa sahip bir akışkan elde etmesi amacıyla kullanılır.

ARI-STEVI 2

DN40-150 çaplar arasında sipariş aşamasında ürünlerin karıştırıcı veya dağıtıcı olarak kullanılacağının belirtilmesi gerekir. Bu çaplar arasında klape tasarımları uygulamaya uygun olarak; karıştırıcı uygulama için karıştırıcı klape, dağıtıcı uygulama için dağıtıcı klape tasarımı kullanılmalıdır. Dağıtıcı uygulama için dağıtıcı klape tasarımıyla AB-A yolu açık, AB-B yolu kapalı kalacaksa elektrik aktüatör veya pnömatik aktüatör vana milini yukarıya doğru hareket ettirmelidir. AB-B yolu açık, AB-A yolu kapalı kalacaksa aktüatör vana milini aşağıya doğru hareket ettirmelidir. Pnömatik aktüatörde hava kesildiğinde veya hata emniyet fonksiyonlu elektrik aktüatörde elektrik kesildiğinde AB-A yolu açık, AB-B yolu kapalı kalsın isteniyorsa aktüatör vana milini içeri çekmelidir. Tam tersi isteniyorsa aktüatör vana milini dışarı sürmelidir. Dağıtıcı uygulama, gelen akışkan ile bir ısı değiştirici vasıtasıyla başka bir akışkanı ısıtmak veya soğutmak için kullanılır. İstenen sıcaklık yakalandığında AB-B yolu açık, AB-A yolu kapalı konuma getirilir. 

ARI-STEVI 3

Elektrik aktüatörde oransal kontrol için; yüzer kontrol gerilim beslemesi, 4-20mA analog sinyal girişi veya 0-10V dijital sinyal girişi, bazı durumlarda kutuplarının ters bağlanması veya proses kontrolöründen ters ayarlanması gerekebilir. Pnömatik aktüatörde oransal kontrol için; elektro-pnömatik pozisyonerin 4-20mA analog sinyal girişi kutuplarının ters bağlanması veya proses kontrolöründen ters ayarlanması gerekebilir. 

ARI-STEVI 4

 

ARI-STEVI 5

 

Makalede Yer Alan Görseller


Ersun Gürkan
ARI-Armaturen Türkiye Ürün Müdürü
Ayvaz

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku