Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz, 3D Yazıcılarla Üretime Başlıyor!

Ayvaz, 3D Yazıcılarla Üretime Başlıyor!

  • 31.03.2017
  • 5597 Okunma

Tesisat sektörünün köklü firmalarından Ayvaz, sektöre bir ilki daha kazandırmanın gururunu yaşıyor. Hadımköy merkez fabrikasında 3D yazıcı kullanarak üretime başlayan şirket, siparişlerini artık “tek tuşla” ürüne dönüştürüyor.

Tesisat sektörünün köklü firmalarından Ayvaz, sektöre bir ilki daha kazandırmanın gururunu yaşıyor. Hadımköy merkez fabrikasında 3D yazıcı kullanarak üretime başlayan şirket, siparişlerini artık “tek tuşla” ürüne dönüştürüyor.

Sektörden gelen yoğun talebe hızlı şekilde cevap verebilmek için uzun süredir “devrim niteliğinde” çözümler arayan Ayvaz, AR-GE mühendislerinin de katkılarıyla yepyeni bir teknolojiyi kullanmaya başlıyor. Üretim hatlarındaki tezgâhları birer birer kaldıran şirket, artık sadece 3D Printer (Yazıcı) kullanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ayvaz yetkilisi, bu teknoloji sayesinde hem zaman hem de işçilikten tasarruf ettiklerini; bu haberin herkesin yüzünü güldüreceğini açıkladı. Üretim prosesinin nasıl olacağı konusunda bilgi veren yetkili “Bildiğiniz üzere her ürünün özel bir kodu var. İmalattaki arkadaşlarımız artık sadece ürünün kodunu sisteme giriyor ve ürünün oluşmasını bekliyorlar. Çapına göre değişmekle birlikte ortalama bir ürün 5-10 dakikada sevkiyata hazır oluyor” dedi. Sevkiyatı yapacak kamyonu da 3D yazıcı kullanarak imal edebildiklerini söyleyen yetkili, ancak bunun 3-4 saat sürebildiğini ve hiç kimsenin o kadar beklemek istemeyeceğini dile getirdi.

Bu teknoloji hiçbir yerde yok!

Ayvaz üretim hatlarında kullanılan bu teknolojinin çok özel olduğunu söyleyen şirket yetkilisi, “Kompansatör üretim hattını pilot bölge olarak belirledik. Bir haftadır test ediyoruz. Geldiğimiz son durum şöyle; bir tuşa basıyoruz, istediğimiz ürünü alıyoruz. İki defa basarsak, iki ürün alıyoruz. Kızılötesi, mor ve ötesi gibi ışınları kullandığımız için; geleneksel dizayna sahip (yuvarlak) kompansatörlere ek olarak yıldız, oval veya fiyonk şeklinde de üretim yapabiliyoruz” dedi.

3D teknolojisinin bu sektörde hiçbir şirkette olmadığının altını çizen şirket yetkilisi, bu duyurunun 1 Nisan’da yapılmasının ise şans olmadığını sözlerine ekledi. 

Ayvaz 3D Printer (Yazıcı) ile üretilen bir parça

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku