Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Marin Sektöründe Öne Çıkan Ayvaz Ürünleri

Marin Sektöründe Öne Çıkan Ayvaz Ürünleri

  • 13.03.2017
  • 4545 Okunma

Marin sektöründe ulusal ve uluslararası birçok projeye başarıyla imza atan Ayvaz'ın bu sektörde öne çıkan ürünleri neler? İncelemek için haberimizi okuyabilirsiniz.

Ayvaz, marin sektöründe ulusal ve uluslararası anlamda birçok önemli projeye başarıyla imza atıyor. Peki marin (denizcilik) sektöründe en sık kullanılan Ayvaz ürün grupları neler? Ürünlerin özellikleri neler?

Ayvaz Eksenel Metal Kompansatörler

Eksenel kompansatörler, oluşan ısıl genleşmeyi boru ekseni boyunca absorbe eden genleşme parçalarıdır. Borulama sistemi kendi içerisinde muhtelif genleşme bölümlerine ayrılarak sabit noktalar vasıtası ile izole edilirler. Böylece bir genleşme bölgesinde oluşan hareket, bu bölge içerisinde kullanılan eksenel kompansatör vasıtası ile emilir.

Eksenel genleşmeli kompansatörler, standart 30 ve 60mm genleşmeli olarak imal edilmekle birlikte istenilen diğer farklı genleşme değerleri içinde özel üretimler mümkündür. Layner malzemesi opsiyonel olarak kullanılmakta olup, akışa düzgünlük vermek ve körük ile akışkan arasındaki bağlantıyı kesmek maksadıyla kullanılmakatır. Kullanılan akışkan sıcaklık ve basıncına bağlı olarak körük malzemesi, et kalınlığı ve kat sayısı dizayn edilmektedir.

Döner flanşlı, sabit flanşlı ve kaynak boyunlu bağlantı seçeneklerine sahip Ayvaz Eksenel Metal Körüklü Kompansatörlerin dizaynı ve üretimi EJMA standartlarına göre yapılmıştır. Basınç ve sıcaklık değerleri DIN 2401 standartlarına uygundur. Ürünün körükleri ve laynerleri DIN 17440'a uygun olarak paslanmaz çelik; bağlantı parçaları ise paslanmaz çelik ya da karbon çelik olarak üretilir. Diğer malzemeler isteğe bağlı olarak üretilebilir.

Eksenel metal körüklü kompansatörler standart PN16 basınç sınıfında üretilmekte olup, daha yüksek basınç sınıfları için özel dizaynlar neticesinde imal edilmektedirler. Operasyon basıncı nominal çapa ve operasyon sıcaklığına bağlıdır.

Nominal Çap: DN 25(1”) - DN 2600 (104”)
Sıcaklık Aralığı: Malzeme yapısına göre - 196°C den + 600°C e kadar
Uygulama: Her çeşit boru hattında termal denge ve mekanik genleşme.

Ayvaz metal kompansatörlerde BV ve TL tip onay sertifikamız bulunmaktadır.

Ayvaz Örgülü Hortum

Esnek Metal Örgülü Hortumlar, basınca dayanıklılığı ve elastik yapısı ile her türlü buhar, su, yağ ve gaz sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilirler. Kullanım amaçlarından bazıları; sıvıların taşınması, montajdan kaynaklanan sorunların giderilmesi, titreşim ve genleşmeleri absorbe etmektir.

Hortumlarda servis ömrü, ilk sızma başlayana kadar geçen zaman içindeki toplam yükleme devir sayısına eşittir. Yükleme devir sayısı hortumun tek yönlü hareketinde yer değişimi sonunda, ilk harekete başladığı noktaya dönme sayısıdır. Servis ömrü birçok noktaya bağlıdır. Bunlardan en önemlileri; çalışma basıncı, basınç kuvvetleri, sıcaklık, montaj şartları, hareket açısı ve hareket frekansıdır.

Ayvaz örgülü metal hortumların açık ve kapalı boğum çeşitleri mevcuttur. Basınç ve dış etkilere olan dayanıklılığının artırılması çift kat örgü kullanılarak sağlanmaktadır.

Malzeme Yapısı:
Hortum: Paslanmaz Çelik
Örgü: Paslanmaz Çelik
Fitings: Karbon Çelik - Paslanmaz Çelik
Nominal Çap: DN 6 (1/4”) - DN 300 (12”)

Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemleri, kimyasal ve petrokimyasal tesisler, gemi inşası ve sondaj tesisleri, petrol ve gaz prosesleri, uçak sanayii, gıda ve kimya işletmelerinde kullanılan bu ürünler; flanşlı, kaynak boyunlu, rakorlu, nipelli vb. bağlantı seçenekleriyle üretilebilmektedir.

Ayvaz marin grubu hortumlarında LR tip onay sertifikası bulunmaktadır.

MG-33 Mekanik Seviye Kontrol Cihazı

Ayvaz MG-33 Seviye Kontrol Cihazı, fiziğin temel ilkelerinden; sıvıların kaldırma ve elektromanyetiğin itme ve çekme prensiplerini bir arada kullanarak tasarlanmış kullanışlı ve emniyetli bir cihazdır. Sıvı seviye değişimini takip eden şamandıranın içinde yer alan mıknatıslar, dış cidar üzerine yerleştirilmiş kırmızı-beyaz renkli flapları etkileyerek seviyeyi takip etmenizi sağlar.

Ayvaz MG-33 Seviye Kontrol Cihazları, üstün manyetik dizaynı sayesinde, hızla değişen sıvı seviyeleri ve titreşimin yoğun olduğu ortamlar gibi zor şartlar altında bile sistemin güvenle çalışmasını sağlar. Sistem ayrıca dijital veya analog göstergelere bağlanabilir ve uzaktan takip edilebilir.

Tank içindeki akışkanı seviye göstergesinin içine taşıyabilmek adına tankın en alt ve en üst mesafesine yakın yerlerden bağlantı ayakları açılır, böylelikle seviye göstergesiyle tankı birbirine entegre etmiş oluruz. Seviye şişemizin içindeki manyetik şamandıra tank içindeki akışkanın yoğunluğuna göre hesaplanır ve dizayn edilir. Dizayn sonrasında, manyetik şamandıranın akışkanın üzerinde yüzmesi sağlanır.

Seviye göstergesinin içindeki akışkanın yüksekliğini paslanmaz borudan veya tanktan takibini sağlayamayacağımız için manyetik şamandıra ve manyetik flaplı profil kullanılır. Manyetik flaplı profil, tankın en alt ve en üst mesafesine yakın yerlerden ayarlanmış olan bağlantı ayaklarımızın birbiri arasındaki boyuna göre imalatı yapılır.

Manyetik flaplı profilin içinde verilecek boya göre kırmızı ve beyaz ile işaretlenmiş manyetik flaplar yerleştirilir. Kırmızı flap tank doluluk oranını gösterir iken beyaz flap boş oranını gösterir. Mıknatıslar arası prensiplerde aynı kutup birbirini iterken zıt kutuplar birbirlerini çekerler. Bu prensipten yararlanarak seviye göstergesinin içindeki manyetik şamandıra ile manyetik flaplar etkileşime girer, manyetik şamandıra hangi yükseklikte ise eş yükseklikteki  manyetik flapı iterek kırmızı ile işaretlenmiş kısmın görünmesi sağlanır.

Flanşlı bağlantıya sahip bu ürün, maksimum 16 bar’a kadar çalışma basıncına ve 180 ºc maksimum çalışma sıcaklığına sahiptir.

Tüm buhar kazanlarında, doldurma boşaltma kaplarında, yakıt kaplarında ve kimya sanayiinde tercih edilen bu ürünler petrol ve petrol ürünleri için kullanılan tanklarda, rafinerilerde, yoğuşabilen gaz tankları ve yer altı tanklarında da kullanılabilir.

Ayvaz MG-33 seviye göstergelerinde DNV, GL, BV, TL marin tip onay sertifikaları bulunmaktadır.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku