Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

ARI-CONA All-in-one Buhar Kapanı İstasyonu

ARI-CONA All-in-one Buhar Kapanı İstasyonu

  • 21.02.2017
  • 6918 Okunma

CONA All-in-one buhar kapanı istasyonu, ARI-Armaturen tarafından geliştirilmiş ve sahada performansı kanıtlanmış “hepsi bir arada” bir üründür. 

CONA All-in-one buhar kapanı istasyonu, ARI-Armaturen tarafından geliştirilmiş ve sahada performansı kanıtlanmış “hepsi bir arada” bir üründür. CONA All-in-one; aynı gövde içinde buhar kapanı, giriş-çıkış kesme vanası, pislik tutucu, çek vana ve boşaltma vanasını barındırmaktadır. DIN EN 26554 FTF-1’e göre dıştan-dışa uzunluk DN15 ve DN20 çapta 150mm, DN25 çapta ise 160mm’dir.

Geleneksel buhar kapanı istasyonunda minimum şu bileşenler bulunmaktadır: Giriş tarafı kesme vanası, pislik tutucu, buhar kapanı, çek vana, çıkış tarafı kesme vanası. (Şekil-I) Geleneksel buhar kapanı tasarımı; minimum 5 bileşen, minimum 4 flanş veya 8 dişli/kaynaklı bağlantı, geniş yer gerektiren tesisat, bağlantı noktalarında yüksek kaçak riski, montaj için yüksek maliyet gibi özelliklere sahiptir.

 ARI-Armaturen Cona All-in-one Şekil I

Şekil I: Geleneksel buhar kapanı istasyonu

CONA All-in-one kullanarak %80’e varan oranlarda boru işçiliği azaltılabilir. Az yer gereksinimi, bakım kolaylığı, uzun ömür ürünün avantajlarından sadece bazılarıdır. Ayrıca aynı gövde içinde termodinamik, termostatik, bimetalik kontrolörler arasında dönüşüm kapan istasyonunu yerinden sökmeden kolayca gerçekleştirilir. CONA All-in-one; şamandıralı, termodinamik termostatik veya bimetalik tipte flanşlı, dişli veya kaynak boyunlu bağlantı ile sunulabilir. Sahada montaj yerinde oluşan gereksinimler sonucu akış yönünün soldan-sağa veya soldan-sağa çevrimi bütün tipler için çok kolaydır. Ek olarak şamandıralı tip için yataydan dikeye veya dikeyden yataya çevrim de çok kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Kapan istasyonu üzerindeki kesme vanaları standart olarak baskılı tiptir. İsteğe göre metal körüklü olarak sunulabilir.

Dişli kapak tasarımına sahip termodinamik, termostatik ve bimetalik kontrolörün bakımı, kapan istasyonu yerinden sökülmeden çok kolay bir şekilde gerçekleştirilir (Şekil-II). Contasız kapak tasarımı, yedek kapak contası bulundurma ihtiyacını ortadan kaldırır ve bu sayede çok hızlı bir şekilde bakım, değişim ve farklı bir kontrolöre geçiş yapılır.

 ARI-Armaturen Cona All-in-one Şekil II

 

Şekil-II: CONA All-in-one kontrolör değişimi

ARI-Armaturen Cona All-in-one Şekil III

Şekil-III: CONA All-in-one Buhar Kapanı Tipleri

Opsiyonel olarak kapan istasyonu için aşağıdakiler sunulabilir:

ARI-Armaturen Cona All-in-one Şekil IV 

Şekil-IV: Ek bileşen seçenekleri

Ersun Gürkan
ARI-Armaturen Türkiye Ürün Müdürü
Ayvaz

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku