Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

TCG Sancaktar adlı savaş gemisinde Ayvaz kompansatörleri tercih edildi

TCG Sancaktar adlı savaş gemisinde Ayvaz kompansatörleri tercih edildi

  • 29.07.2016
  • 7240 Okunma

Türkiye’de üretilen en büyük savaş gemisi TCG Bayraktar’ın ikizi olan TCG Sancaktar’da Ayvaz kompansatörleri ile tank ve sintine alarm sistemleri tercih edildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için ADİK Tersanesi tarafından inşa edilen ve dünyanın en büyük amfibi çıkarma gemilerinden biri olan TCG Sancaktar 16 Temmuz Cumartesi günü düzenlene törenle denize indirildi. Yapımı, kendisiyle aynı özelliklere sahip ikiz gemi TCG Bayraktar’ın denize indirilişinden 9 ay sonra tamamlanan TCG Sancaktarda Ayvaz’ın ürettiği metal kompansatörler ve seviye kontrol ürünleri kullanıldı.

Gemide kullanılan Ayvaz ürünleri hakkında açıklama yapan Ayvaz Marine Ürünleri Satış Sorumlusu Özen Acar, proje başlangıcında ilgili dizayn departmanları ile birlikte egzoz hesaplamalarının yapıldığını ve gerekli kompansatör yerleşimlerinin buna göre belirlendiğini söyledi. İmalatların Türk loydu sertifikasyonuna göre yapıldığı bildiren Acar, “Biz ürünlerimizi bu tür projelere klas nezaretinde yapılan testler sonrasında teslim ediyoruz. Özellikle kompansatör grubundaki her ürünü teker teker basınç kontrolüne tabi tutuyor ve tersaneye ancak öyle teslim ediliyor” dedi. Tüm askeri ve ticari projelerle yakın temas halinde olduklarını dile getiren Acar, gerek mühendislik çalışmaları, gerek dizayn ve saha çalışmaları ile tüm denizcilik ailesinin yanlarında olduklarını vurguladı.

Ayvaz İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut ise yaptığı açıklamada, tamamen yerli ürünler kullanma hedefiyle yola çıkılan TCG Sancaktar adındaki geminin ülkemiz açısından gurur verici olduğunu söyledi. Türk Loydu sertifikasına sahip olmalarının bu gemide Ayvaz ürünlerinin tercih edilmesi açısından etkili olduğunu dile getiren Alpagut, inşa sürecinde tersaneye verdikleri mühendislik hizmetlerinin ve desteğin de önemli olduğunu belirtti. Ayvaz markasının güvenle özdeş olduğunun altını çizen İcra Kurulu Başkanı, “Ayvaz Türkiye’de kompansatörü ilk üreten firma. Bu marka 68 yıldır kalite kavramı ile özdeş olarak anılıyor ve sektöre her zaman ilkleri kazandırıyor. TCG Sancaktar gibi birçok açıdan “ilk”leri taşıyan gemide Ayvaz gibi “ilk”leri gerçekleştiren bir markanın tercih ediliyor olması bize gurur veriyor” dedi.

TCG Sancaktar - Ayvaz

TCG Sancaktar gemisi hakkında

Tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen Sancaktar’ın üst binası balistik korumalı olarak inşa edildi. Gemi, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip. Gemide, bir adet 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak, helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak var. Gemide ayrıca her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 adet çıkarma aracı ve 3 adet kendinden tahrikli ponton yer alıyor.

Dünyanın en büyük çıkarma gemilerinden olan ve 60 ton ağırlığında 20 tankı ve 350 amfibi komandosunu karaya çıkarabilen TCG Sancaktar, 18 deniz mil sürat yapabiliyor. 2 metreden daha az derinlikteki kıyıya bile asker ya da zırhlı araç sevkiyatı yapabilen TCG Sancaktar, Türkiye’de yapılan en büyük savaş gemisi TCG Sancaktar’ın ikizi olacak şekilde inşa edildi.

TCG Sancaktar’ın teknik özellikleri:

Toplam Boy: 138,75 m.
En: 19,60 m.
Deplasman: 7.254 ton
Maksimum sürat: 18 knot
Yatak kapasitesi: 566 adet
Personel kapasitesi: Toplam 486 kişi
Denizde kalma: 15 mil sürat ile en az 6.000 mil - İkmal yapmadan 30 gün

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku