Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz ATEX Sertifikalı Ex-Proof (Alev Sızdırmaz) Ürünler

Ayvaz ATEX Sertifikalı Ex-Proof (Alev Sızdırmaz) Ürünler

  • 15.10.2014
  • 18252 Okunma

Yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerle uğraşan sanayi kollarında normal çalışma şartlarında veya arıza ve bakım hallerinde patlayıcı ortam oluşabilmektedir. Bu gibi durumlarda ATEX sertifikalı Ex-proof (Alev sızdırmaz) ürünler öne çıkar.

Petrol, petrol ürünleri, kimya, LPG, doğal gaz, kömür madenleri, şeker fabrikaları, kereste ve mobilya fabrikaları, ekmek fırını ve fabrikaları gibi yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerle uğraşan birçok sanayi kollarında normal çalışma şartlarında, arıza ve bakım gibi hallerde (Gaz, toz veya yanıcı madde buharı gibi nedenlerle) patlayıcı ortam oluşabilmektedir.

Elektrik aletlerinin çıkardığı kıvılcım ve ark bu ortamları tehlikeye düşürmekte ve patlamalara neden olmaktadırlar. Bu nedenlerle bu gibi iş yerlerinin patlayıcı ortamlarında kullanılan elektrik aletleri farklı olmak zorundadır. İşte bu olaya ex-proof ve kullanılan elektrikli aletlere de ex-proof elektrikli aletler adı verilmektedir.

Ayvaz Ex-Proof Kablo Koruma Kılıfı (Esnek Metal Hortum)

Elektrik, kıvılcım ve ark gibi olayların oluşma riski olan elektrik kablolarının geçtiği yerlerdeki elektrik kabloları, ex-proof özelliği olan flexible hortumlarla korunmaktadır. Ayvaz Ex-proof Kablo Koruma Kılıfları, elektrik kablolarının sebep olabileceği ark ve kıvılcıma karşı kablo koruma kılıfı olarak kullanılmaktadır. Servis ömrü; değişebilir ortam koşulları söz konusu ise, sızma başlayana kadar geçen zaman içindeki toplam yükleme devir sayısına eşittir. Yükleme devir sayısı hortumun tek yönlü hareketinde yer değişimi sonunda, ilk harekete başladığı noktaya dönme sayısıdır. Servis ömrü birçok noktaya bağlıdır. Bunlardan en önemlileri sıcaklık, montaj şartları ve hareket açısıdır.

Sertifika: IEP 13 ATEX 0184U

Malzeme Yapısı:
Hortum: AISI 316L Paslanmaz Çelik
Örgü: AISI 304 Paslanmaz Çelik
Fitings: Karbon Çelik – Paslanmaz Çelik

Bağlantı: Flanşlı, kaynak boyunlu, rakorlu, nipelli vb.

Nominal Çap: DN 8 (1/4”) - DN 100 (4”)

ATEX sertifikalı Ex-proof alev sızdırmaz ürünler

 

Ayvaz AU-18, AU-20 ve AU-21 Rotlu Seviye Şalterleri

Ayvaz Rotlu Seviye Şalterleri, basınçlı ya da basınçsız tüm kaplardaki sıvı seviyesinin kontrolü amacıyla tasarlanmıştır. Kontrol elemanı olarak paslanmaz çelik şamandıra ve paslanmaz çelik tüp içerisine yerleştirilmiş manyetik çalışma özelliği olan reed switch devresinde oluşan birim kullanılmaktadır. Sıvının kaldırma kabiliyeti sayesinde şamandıra tüp boyunca doğrusal olarak aşağı-yukarı hareket eder. Şamandıra içindeki manyet ile reed switch birbirine yaklaştığında kontakt oluşturup, devreyi açar veya kapatır. Akışkan seviyesini kontrol etmek amacıyla bu tip on/off uygulamalarında kullanılabilir.

Ayvaz Rotlu Seviye Şalterleri; normalde açık ya da kapalı kontak alabilme, uzun servis ömrü, sızdırmazlık, komple paslanmaz çelik aksam, kullanılacak kabın şekline bağlı kalmadan çalışma ve korozyon dayanımı gibi avantajlara sahiptir.

Sertifika: IEP 14 ATEX 0223

Malzeme Yapısı: Komple paslanmaz çelik

Bağlantı: Dişli - DN10 (3/8”)

Basınç Değerleri: Maks. 10 bar’a kadar (AU-20), Maks. 16 bar’a kadar (AU-21)

Çalışma Sıcaklığı: Maks. çalışma sıcaklığı 125°C

 

Ayvaz AU-22 ve EG-11 Seviye Şalterleri

Ayvaz AU-22 Rotlu Seviye Şalteri, basınçlı ya da basınçsız tüm kaplardaki sıvı seviyesinin kontrolü amacıyla tasarlanmıştır. Sezgi elemanı olarak paslanmaz çelik şamandıra ve paslanmaz çelik tüp içerisine yerleştirilmiş manyetik çalışma özelliği olan reed switch devresinde oluşan birim kullanılmaktadır. Sıvı seviyesinin değişimine bağlı olarak tüp boyunca doğrusal hareket eden şamandıra, içerisindeki sürekli mıknatıs ile kontrol seviyesindeki reed switch’i uyarır.

Reed switch’in kapalı konuma gelmesiyle elde edilen sinyal, kontrol panosuna iletilerek buradaki röle devresi tarafından değerlendirilir. Röle devresi istenilen çalışma şekline bağlı olarak selenoid ve motorlu vana çalışmasına kumanda eder ve/veya bağlanacak bir ışıklı ya da sesli uyarıcı ile kullanıcıya bilgi verir; sıvı seviyesinin istenilen düzeyde kalması güvenli bir biçimde sağlanır. Çalışma şekli ve kontak noktaları isteğe bağlı olarak düzenlenir. Normalda açık veya kapalı olarak düzenlenebilen kontaklar arasındaki minimum aralık 30 mm’dir.

Ayvaz AU-22 ve EG-11 Seviye Şalteri; hassas biçimde seviye kontrol olanağı, normalde açık ya da kapalı kontak alabilme, uzun servis ömrü, sızdırmazlık, sürekli kontrol olanağı, kullanılacak kabın şekline bağlı kalmadan çalışma ve korozyon dayanımı avantajlarına sahiptir.

Sertifika: IEP 14 ATEX 0222 E

Malzeme Yapısı:
Tüp: Paslanmaz çelik
Şamandıra: Paslanmaz çelik

Bağlantı: Flanşlı - DN50 (2”) - DN100 (4”), Dişli - DN50 (2”)

Basınç Değerleri: Maks. 16 bar’a kadar

Çalışma Sıcaklığı: Maks. çalışma sıcaklığı 125°C

 

Ayvaz MG-33 ve MG-33S Manyetik Seviye Kontrol Cihazları

Ayvaz MG-33 Seviye Kontrol Cihazı, fiziğin temel ilkelerinden; sıvıların kaldırma ve elektromanyetiğin itme ve çekme prensiplerini bir arada kullanarak tasarlanmış kullanışlı ve emniyetli bir cihazdır. Sıvı seviye değişimini takip eden şamandıranın içinde yer alan mıknatıslar, dış cidar üzerine yerleştirilmiş kırmızı-beyaz renkli flapları etkileyerek seviyeyi takip etmenizi sağlar. Ayvaz MG-33 ve MG-33S Seviye Kontrol Cihazları, üstün manyetik dizaynı sayesinde, hızla değişen sıvı seviyeleri ve titreşimin yoğun olduğu ortamlar gibi zor şartlar altında bile sistemin güvenle çalışmasını sağlar. MG-33, dijital veya analog göstergelere bağlanabilir ve uzaktan takip edilebilir.

Ayvaz MG-33 Seviye Kontrol Cihazları; sürekli ve kolay izleme imkanı, sızdırmaz konstrüksiyon, basitlik ve güvenilirlik, farklı normlarda flanş bağlantısı, değişik sıvılarda, yüksek sıcaklık ve basınçlarda çalışma imkanı, çok yönlü uygulama ve uzun ömür gibi avantajlara sahiptir.

Sertifika: IEP 14 ATEX 0213

Bağlantılar: Flanşlı

Basınç Değerleri:
Maks. 16 bar’a kadar

Çalışma Sıcaklığı:
Maks. çalışma sıcaklığı 180°C

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku