Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz, Türkiye'nin En Büyük İhracatçıları Arasında Yerini Aldı

Ayvaz, Türkiye'nin En Büyük İhracatçıları Arasında Yerini Aldı

  • 13.06.2014
  • 10196 Okunma

Tesisat sektörünün köklü kuruluşlarından Ayvaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı “Türkiye'nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması” listesinde 8 sıra birden yükselerek 649. sırada yerini aldı.

Tesisat sektörünün köklü kuruluşlarından Ayvaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı “Türkiye'nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması” listesinde 8 sıra birden yükselerek 649. sırada yerini aldı.

Sektörde adını her zaman ilklerle duyuran ve başarılı ihracat çalışmalarına imza atan Ayvaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan “Türkiye'nin En Büyük İlk 1000 İhracatçı Firması” raporuna göre Türkiye'nin 649. ihracatçı firması oldu. 2013 yılında tam 92 ülkeye ihracat yapan şirket, geçtiğimiz yıl açıklanan rapora göre listedeki yerini 8 sıra birden yükseltmeyi başardı. Ayvaz’ın yalnız sektöründe değil Türkiye genelinde başarılar kaydettiğini söyleyen Ayvaz A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut; dünya çapındaki atılımları sayesinde küresel bir oyuncu olmaya başladıklarını belirtti.

Bundan 66 yıl önce çok küçük bir ekiple musluk üretimi yapmaya başlayan Ayvaz’ın bugün sadece merkez fabrikasında 580 kişiye istihdam sağladığını dile getiren Alpagut, “Ayvaz tam bir başarı hikayesi yazıyor. Küçük bir imalathaneden dünya çapında rekabet eden dev bir şirkete giden yolda çok çalıştık ve kendimizi sürekli geliştirdik. Bugün yurt içinde 8 bölge müdürlüğü ve 72 bayi ile hizmet veriyoruz. Merkez fabrikamızın yanı sıra Rusya ve Bulgaristan’da da paslanmaz çelik hortum üretiyoruz. Ukrayna, İtalya, Almanya, Suudi Arabistan, Irak ve Brezilya’daki bölge ofislerimiz sayesinde müşterilerimize daha yakın oluyoruz” diyerek şirketin satış organizasyonı hakkında bilgi verdi. “İhracat yapan bir firma olarak, müşterilerimize dünya standartlarında ürün ve hizmet sunabilmek çok önemli. Teknolojiyi ve yenilikleri üretime daha yoğun bir şekilde yansıtabilmek adına bünyemizde geniş bir AR-GE ekibi faaliyet gösteriyor” diyen Serhan Alpagut, 2005 yılından bu yana yoğun şekilde AR-GE çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizdi.

Avrupa’da 20 milyon hanede Ayvaz imzası var

Ayvaz’ın Almanya’dan Vietnam’a kadar pek çok ülkeye ihracat yaptığını ve son iki yıldır ise Afrika pazarında başarılar elde ettiğini söyleyen Alpagut, ürünlerinin %65’ini ihraç ettikleri bilgisini verdi. Şirket olarak verimlilik, kalite ve teslim tarihi konularına hayati önem gösterdiklerini vurgulayan İcra Kurulu Başkanı, “Sektörü iyi tanıyan herkes Ayvaz’ın yüksek kalitesini ve tecrübesini bilir. Biz Türkiye’nin ilk kompansatör ve esnek metal hortum üreticisiyiz. Üretici olarak muazzam bir deneyim ve know-how birikimimiz var. Avrupa Kompansatör ve Esnek Metal Hortum Üreticileri Birliği’ne üye olan tek Türk şirketiyiz. Sadece doğal gaz bağlantı hortumlarımızla Avrupa’da 20 milyon hanede yer alıyoruz. Ürünlerimizi üstün bir teknoloji ile üretiyor, kendi laboratuvarlarımızda test ediyoruz. Ürün kalitemizi daha da yukarı taşımak için gece gündüz çalışan bir Kalite Güvence departmanımız var” diyerek şirket hakkında bilgi verdi.

“Amacımız ülkemize dünyanın en iyi mekanik tesisat ürünlerini sunmak; dünyada ise ülkemizin adını kalite ile özdeş kılmak” diyen Alpagut, uluslararası arenada öncü rol oynayabilmek için ürün gamlarını her yıl daha da zenginleştirdiklerini sözlerine ekledi.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku