Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz Islak Alarm Vanası

Ayvaz Islak Alarm Vanası

  • 24.02.2014
  • 13618 Okunma

Yangın ürünleri konusunda eksiksiz ürün gamına sahip olan Ayvaz, FM belgeli ve UL listeli Islak Alarm Vanası ile de fark yaratıyor.

Yangın ürünleri konusunda eksiksiz ürün gamına sahip olan Ayvaz, FM belgeli ve UL listeli Islak Alarm Vanası ile de fark yaratıyor. Tesisat sektörünün öncüsü Ayvaz, yangın ürünleri konusunda atılım yapmaya devam ediyor. Bu ürün grubuna son olarak Islak Alarm Vanasını dahil eden şirket, vana ve bağlantı ekipmanlarının tamamını FM onaylı ve UL listeli olarak sektöre sunuyor.

 Islak Alarm Vanası

Islak Alarm Vana Sistemi, sprinkler tesisatında ısıtılan hacimler ve suyun +4°C ‘nin altına düşüp donma olasılığı olmayan ortamlarda mekanik ve elektriksel alarm vermesi amacıyla tasarlanmıştır. Bu vanalar, depolar, fabrika ve atölyeler, hastaneler, alışveriş merkezleri, konutlar ve rezidanslarda kullanılır. 3, 4, 6 ve 8 inç ölçülerinde üretilen Ayvaz Islak Alarm Vanası, flanşlı-flanşlı, yivli-yivli ve yivli-flanşlı bağlantı alternatiflerine sahiptir. Sprinkler hattına dikey olarak monte edilen ürün, 200 ila 300 psi aralığında onay basıncında çalışabilmektedir. 20 bar pompa basıncına dayanabilecek şekilde tasarlanan Ayvaz Islak Alarm Vanası, yüksek katlı yapılar için de uygun bir çözüm sunmaktadır.

Bu sistemin önemli bileşenlerinden biri Geciktirme hücresidir. Yanlış alarmların önüne geçilmesi amacıyla tasarlanan Geciktirme hücresi,  sprinkler sisteminde meydana gelebilecek küçük basınç dalgalanmalarından kaynaklanabilecek ikazları engeller.

Sistemdeki diğer bileşen ise Basınç Anahtarlarıdır. Islak, kuru, baskın ve ön tepkili otomatik sprinkler sistemlerinde de yer alan ürün, 4-20 psi aralığındaki basınç düşüş veya artışını tespit ederek elektriksel alarm vermesi amacıyla kullanılmaktadır.

Su motor gongu, ıslak, kuru ve baskın sistemlerle birlikte iç ve dış ortamlarda mekanik alarm vermesi amacıyla kullanılan yüksek desibelde ses üreten bir çandır. Geciktirme hücresi ile veya trim seti ile de kullanılabilir. Duvara ve alarm vanası üzerine monte edilebilen olmak üzere iki modeli vardır. Alarm vanası veya geciktirme hücresinden gelen hat üzerinde önce pislik tutucu vana kullanılır. Sonra su motor gongu montaj edilir.

Islak Borulu Sprinkler Sistemi Prensip Şeması

 

Islak Alarm Vana Çalışma Prensibi

Sprinkler (1)  patlayınca, su akışının başlamasıyla alarm vanasının klapesini (2) kaldırır ve su akışı aynı anda alarm trim setine (3) doğru ilerlerken ordan da geciktirme hücresine (4) gider. Geciktirme hücresi saniyeler içerisinde dolarken, önce basınç anahtarı (6) sayesinde elektriksel alarm verip, sonrasında su motorlu gonga (5) gelen su mekanik alarm vererek çanı çaldırır.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku