Tel: +902127710145
Online satış: Ayvazonline.com
Takip edin:

Haberler

Ayvaz'la ilgili gelişmeleri takip edin

Ayvaz, Güvenli Doğal Gaz Hortumu Konusunda İGDAŞ Ekibine Seminer Verdi

Ayvaz, Güvenli Doğal Gaz Hortumu Konusunda İGDAŞ Ekibine Seminer Verdi

  • 26.06.2012
  • 9276 Okunma

Ayvaz, yeni tip doğal gaz bağlantı hortumlarında, standarda uygun olmayan 'taklit' ürünleri kolayca ayırt etmenin ipuçlarını paylaşmak için İGDAŞ'ın teknik ekibine bir günlük seminer düzenledi.

Ayvaz, yeni tip doğal gaz bağlantı hortumlarında, standarda uygun olmayan 'taklit' ürünleri kolayca ayırt etmenin ipuçlarını paylaşmak için İGDAŞ'ın teknik ekibine bir günlük seminer düzenledi. Ayvaz'ın Hadımköy merkez fabrikasında düzenlenen seminerde, 2011 yılı Haziran ayından itibaren ülkemizde de kullanımı zorunlu hale gelen, TS-EN 14800 standardındaki doğal gaz bağlantı hortumlarının genel özelliklerinden bahsedildi. Piyasada çok sayıda bulunan 'taklit' ürünleri kolayca ayırt etme yollarının ve bina içi doğal gaz hatları için TS-EN 15266 standardına göre üretilen yeni hortumların anlatıldığı seminere İGDAŞ'tan 16 kişilik teknik ekip katıldı.

Ayvaz A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Serhan Alpagut, yaptığı açılış konuşmasında Avrupa ülkelerinin doğal gaz yakan soba, fırın ve ocak bağlantılarında uzun süre önce EN 14800 standardına geçtiğini ve Ayvaz'ın bu ürünleri 2009 yılından beri Avrupa'nın birçok ülkesine milyonlarca adet satışını gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Alpagut, sunumunda TS-EN 14800 normuna uygun olarak üretilen hortumlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini örneklerle açıkladı ve piyasada çok sayıda bulunan 'taklit' ürünlerin nasıl kolayca ayırt edilebileceğini İGDAŞ teknik ekibiyle paylaştı. 'Standarda uygun doğal gaz bağlantı hortumlarının bağlantı uçları gerçek paslanmaz çelik olmalıdır. Gerçek paslanmaz çeliği ise mıknatıs tutmaz. Siz de kolayca test edebilirsiniz. Eğer mıknatıs, hortumun uçlarını tutuyorsa, hortum standart dışıdır' diyen Başkan, ucuz olduğu için tercih edilen bu ürünlerin, halkın hayatını tehlikeye atabileceğinin altını çizdi. Serhan Alpagut, sunumun ikinci yarısında Ayvaz'ın TS-EN 15266 standardına uygun olarak ürettiği ve Indoor-Flex adını verdiği 'bina içi tesisat hortumu' ile ilgili tanıtıcı bilgiler verdi.

Seminer sonrasında katılımcılar için Ayvaz'ın 32.000 metrekare kapalı alana sahip merkez fabrikasında hortum üretimini yerinde incelemek için bir gezi düzenlendi. Şirketin Kalite Güvence Departmanı nezaretinde organize edilen gezide, İGDAŞ Sertifikalandırma ve Standart Kontrol Şefi Yalçın Haberdar ve ekibi, ürünlerin standartlarda belirtilen koşulları sağlayıp sağlayamadığının test edildiği özel laboratuvarları da inceleme imkanı buldu.

GÖNDERİYİ PAYLAŞ:

SON HABERLERE GÖZ AT

Ayvaz Şubat 2024 Fiyat Listesi çıktı

Ayvaz 2024 Şubat Fiyat Listesi güncel fiyatlarla karşınızda.

Güncel fiyat listemiz online dergi formatında ve PDF olarak hizmet... Devamını oku

Ayvaz, “75 Yıldır Güçlü Bir Takımız” Mottosuyla Bayileriyle Kıbrıs’ta Bir Araya Geldi

Yüksek kaliteli ürünleri, sektöre ilkleri kazandırma felsefesi, uzman ekibi ve küresel vizyonuyla sektöründe ö... Devamını oku

Ayvaz ISK-SODEX 2023'te Yeni Ürün ve Çözümleriyle Karşınızda

Ayvaz, HVAC-R sektörünün Türkiye’deki en büyük ve prestijli fuarı olan ISK-SODEX 2023’te yerini alıyor. Yeni ürün, sistem ve ç&o... Devamını oku